Bazı Hükümler


1. Zifaf  için davet vermek meşru’dur.
2. Amel ve kazanç hususunda yahudıde faydalan­mak caizdir.
3. Maişetini kazanmak için ot ve odun gibi şeyleri toplayıp satmak caiz­dir. Bunda mürüvvete dokunacak bir şey yoktur.
4. Kuyumculara yakacak malzemesi satmak ve onlarla iş tutmak caiz­dir.[209] Bu hadisin bab başlığı ile alakası "Hz. Peygamber o gün ganimetle­rin beşte birinden yaşlı bir deve vermişti." cümlesidir.[210]
2987... Zübeyr b. Abdülmuttalib'in ümmü-1-Hakem-yahut ta Dubâa isimli kızların biri (şöyle) demiştir: Rasûlullah (s.a) (bir sa­vaşta) bir takım cariyeler elde etmiştir. Ben, kız kardeşim ve Rasülul­lah (s.a)'ın kızı Fatıma ile birlikte, Hz. Peygamberin huzuruna gittim. Kendisine içinde bulunduğumuz durumdan şikayet ettik ve (işlerimiz­de bize yardımcı olması için) esir cariyelerden bize de vermesini iste­dik. Rasülullah (s.a):

Bedir(savaşında hayatlarını kaybeden şehitlerin)yetimleri sizin önü­nüze geçtiler. Fakat ben size bundan daha hayırlısını göstereyim mi? Her namazın arkasında otuz üç defa Allahu ekber otuz üç defa sübhanellah, otuz üç defa elhamdülillah ve(bir defa da)Lâilâhe ülallâhu vahdehuLâ Şerike leh( = Allah'dan başka bir ilah daha yoktur O'nun ortağı da yoktur. Mülk O'nundur. Hamd O'na mahsustur. O'nun her-şeye gücü yeter.) dersiniz."buyurdu.
(Ravi-)Ayyâş (b. Ukbe) dedi ki: "Bu iki kadın Peygamber (s.a)'in amcasının kızlarıdır.[211]


Eser: Ebu Davud

  • Yeni Ekle
Yorumlar (0)

Ebu Davud

 

Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..